Gilaburu nedir? Nerelerde yetişir?
Gilaboru / Gilaburu meyvesi, tanelerden oluşan salkım şeklinde kırmızı renkli meyvedir. Tanelerin içinde kırmızı renkli öz suyu bulunur. meyvenin yüzde 65-70 i gilaburunun öz suyudur. çoğunlukta Kayseri ilçe ve köylerinde yetişen bir meyvedir. Kayseri de Bünyan, Develi, Akkışla, Gesi , Gürpınar, Tomarza çevrelerinde, akarsu kenarlarında yoğun olarak yetişir.
Gilaburu meyvesi mi yoksa gilaburu nektarı mı (suyu mu) kullanmalıyım?
Gilaburu tanelerinin içinde gilaburunun suyu mevcuttur, bu salkımlar sıkılarak kolayca suyu çıkartılır. Bir kg meyveden yaklaşık 650-700 ml saf gilaburu suyu bulunur. Gilaburunun meyvesini aldığınızda doğal meyveyi almış olursunuz ve suyunu kendiniz hazırlarsınız, dilerseniz meyvesini yiyerekte kullanabilirsiniz. Gilaburu Suyunu aldığınızda fabrikasyon olarak hazırlanmış, öz suyuna su karıştırılmış kullanıma hazır ürünü alırsınız. örnekle açıklayacak olursak portakal meyvesinin suyunu sıkıp kendiniz hazırlayabilirsiniz veya hazır portakal suyu alırsınız, kullanım sonunda alacağınız faydayı bu örneğe göre kıyaslayabilirsiniz.
Gilaburunun faydaları nelerdir?
Gilaburu meyvesinin bilinen faydalarını şöyle sıralayabiliriz: idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanmanın etkilerini geciktirir. Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller. Adet zorluğu ve düzensizliğine karşı çok etkilidir. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır. İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler. Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır. Egzama gibi cilt sorunlarında haricen kullanılır. Gilaburu ayrıca böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir. Sakinleştirici etkileri ile spazmları çözer ve uykusuzluğa iyi gelir. Spesifik olarak Kramp, yumurtalık ve rahim kası rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Böbreklerin çalışmasını arttırır ve böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. İdrar kanalını genişletme özelliği ile mesanenin bir seferde ve kolaylıkla boşalmasını sağlar.
Gilaboru böbrek taşını eritiyor mu?
Gilaboru meyvesi, halk arasında böbrek hastalıklarının tedavisinde ve böbrek taşının düşürülmesinde yaygın olarak kullanılır. Böbrek taşlarının bütün cinsleri asılları itibarıyla suda çözünmeyen kalsiyum tuzu olup bu tuz oluşumunu yerinde eritecek bir ilaç bulunmadığından dolayı lazer, ses dalgası vs. gibi yollarla böbrek taşı fiziksel olarak parçalanıp yerinden oynatılarak düşürülmeye çalışılmaktadır (diğer bir yöntem açık operasyondur). Ve bu yöntemler hastaya aşırı ağrı- sancı vermenin yanında kalıcı yan tesirleri olan yöntemlerdir. Gilaboru ise böbrek taşını, diğer usullerde ( lazer. vs. ) olduğu gibi; fiziksel parçalama yöntemi ile değil kimyasal çözünme ile yok ettiğinden dolayı ne taş çözünürken nede idrar ile birlikte atılırken hasta ağrı sancı hissetmez. Taşın oluşum süreci tersine işleyerek, taş tamamen erir ve idrar ile birlikte kimyasal madde olarak atılır.
Gilaburu meyvesinin siparişini verdim, kargo elime ulaştı şimdi ne yapmalıyım?
Kargoyu teslim aldıktan sonra öncelikle bidon içerisindeki suyu boşaltınız, kapağı açınca ekşimsi bir koku hissedersiniz bu gilaburunun doğal kokusudur, daha sonra kapak seviyesine kadar bidonu su ile doldurunuz. Ürünle birlikte gönderdiğimiz broşürde anlatıldığı gibi ürünü kullanın